<We_can_help/>

What are you looking for?

>Xavier Bertral
speaker_info

About The Speaker

Xavier Bertral

El diari ARA sempre ha apostat pel fotoperiodisme en totes les seves variants, la qual cosa ha suposat rebre nombrosos premis per les seves portades, pel tractament gràfic i audiovisual interactius. L’any 2015 va rebre el guardó com a Diari Europeu de l’Any, atorgat per la European Desing Society.

La seva edició diària en paper ofereix cada dia una imatge central a doble pàgina, és la secció ‘Mirades’. Aquest poster en si mateix no és res més que una declaració d’intencions, a més a més de ser una de les seccions amb més seguidors.

Per la portada del ARA, hi ha passat el treball de fotògrafs de l’alçada de de Samuel Aranda, Ricardo Garcia Vilanova, Joan Fontcuberta, Joana Biarnés i, pràcticament, la totalitat dels fotògrafs més premiats de les agències internacionals.

El ARA duu, en el seu ADN fundacional, l’estima pel fotoperiodisme, que és també part fonamental en els seus interactius.

Xavier Bertral, Barcelona, 1970

Cap de Fotografia del diari ARA, on treballa des de la seva fundació el 2010. Va estudiar disseny gràfic i fotografia a Barcelona, i va iniciar-se en el fotoperiodisme, com a freelance, el 1992. Va ser fotògraf a l’Agència EFE i fotògraf/editor gràfic en el diari Avui durant deu anys. A més de la seva feina diària al diari, ha col·laborat en nombroses publicacions, agències i editorials nacionals i estrangeres.

Un dels seus darrers treballs ha estat retratar els mesos més durs de la pandèmia a través del llibre Catalunya confinada. Dies que són història. El llibre compta amb el relat de Bertral i amb imatges d’altres deu fotoperiodistes més.

TALLER

TALLER PRÀCTIC AMB EL DIARI ARA

Els inscrits al festival tindran l’oportunitat de realitzar un reportatge gràfic dels diversos aspectes de la vida a l’illa de Formentera: paisatge, foto nocturna, street photo, vida quotidiana, retrat, el festival a l’illa, estil de vida mediterrani, reportatge, etc.

Aconsellats per l’equip de fotografia i edició gràfica de l’ARA, amb  Xavier Bertral, cap de fotografia i, de manera presencial, el fotògraf Ferran Forné.

Entre tots dos elaboraran una crònica gràfica dels quatre dies a l’illa, per a la seva publicació al diari ARA.