<We_can_help/>

What are you looking for?

>Santi Palacios
speaker_info

About The Speaker

Santi Palacios

Madrid, 1985

Fotoperiodista, director i fundador de SONDA Internacional. Especialitzat en migracions, conflictes i ecologia humana, interessos que venen de la seva formació com a sociòleg i del seu treball a nivell internacional, des de 2008, amb mitjans de comunicació, productores i organitzacions no governamentals.

El seu treball l’ha portat a visitar més de mig centenar de països, ha estat exhibit en desenes de ciutats i ha rebut nombrosos reconeixements a nivell nacional i internacional, com el World Press Photo, el Overseas Press Club of America, el Pictures of the Year, el Premi Luis Valtueña de Metges del Món, el premi ‘Reporters’ del diari El Mundo, o el Premi Nacional de Fotoperiodisme d’Espanya en dos anys consecutius, entre molts altres. Va formar part de l’equip nominat per l’agència Associated Press al Premi PulitzeR en la categoria Breaking News Photography el 2016, i el 2018 va ser seleccionat com un dels sis talents d’Europa pel 6×6 Talent Program de la Fundació World Press Photo.

És col·laborador habitual d’ Associated Press des de 2014, de la Revista 5W i de l’oenegé Open Arms des de 2015. També ha col·laborat puntualment amb altres mitjans com The New York Times, TIME Magazine, CNN, The Sunday Times o El Pais.

PONÈNCIA

EL FOTOPERIODISME, EN LA SEVA CREUADA

Amb els antics valors que sostenien el seu prestigi -com la fe en la seva veracitat- posats en qüestió, sotmès a un greu afebliment empresarial i amb el seu impacte social diluït en el gran oceà del bombardeig de les imatges, el fotoperiodisme s’enfronta a la creuada de renovar tant la seva funció com la seva pròpia mirada i les narratives visuals que li permetin continuar mantenint el diàleg amb una ciutadania que, a instàncies dels canvis tecnològics, ha canviat la seva manera de relacionar-se amb la imatge i els mitjans de comunicació.

Traiem el cap als reptes d’aquesta creuada en un debat amb dos fotoperiodistes d’àmplia i reconeguda trajectòria. Emilio Morenatti, Premi Pulitzer, i Santi Palacios, Premi World Press Photo, moderats per Juan María Rodríguez, periodista i director de Full Frame.