<We_can_help/>

What are you looking for?

>Miguel Oriola
speaker_info

About The Speaker

Miguel Oriola

Alcoi, 1943 Des de molt jove cursa estudis de pintura i música, i inicia el contacte amb la fotografia a la seva ciutat natal. Més tard es trasllada a Madrid per a estudiar art dramàtic, podent exercir la fotografia freelance. Inicia la seva dedicació a la docència. Des de la seva primera exposició el 1971 ha realitzat innombrables mostres a galeries nacionals i internacionals. La seva obra està present en col·leccions públiques i privades. El 1980 funda i dirigeix la revista POPtografia. Des dels seus principis ha compaginat la seva obra personal amb editorials de moda, il·lustració i campanyes publicitàries. Ha col·laborat en publicacions com Vogue, Elle, Cosmopolitan, Tendencias, El Pais, Vanidad, German Play boy etc. Així mateix és autor de cursos especialitzats, tallers i seminaris, i director del Màster Internacional de Moda a EFTI (Escola de Fotografia i Técniques de la Imatge). El 1997, estada de diversos mesos a Nova York. En els últims anys abandona el món professional per a dedicar-se exclusivament al desenvolupament de la seva obra personal, incloent el vídeo, la literatura i la docència. Actualment viu i treballa a Madrid.

PONÈNCIA

L’EFECTE SHASHIN
Amb aquesta xerrada pretenc mostrar l’origen del meu treball i influències a través del temps.
Prioritzo l’acte fotogràfic que genera les imatges sobre les altres facetes de la fotografia, pel que representa la pròpia vivència.
Prentenc naturalitzar el meu treball a través d’una visió pròpia i des d’un mapa emocional que em conecta amb el meu entorn. Elimino de la consciència els elements tòxics que priven al meu treball de frescor i espontaneïtat.
Les meves fotografies no estan al servei de les idees o pensaments, les imatges es generen amb el seu propi poder expressiu, eludint el significat i els conceptes afegits que empobreixen l’expressió.

Diu Takuma Nakahira: “Cap manipulació per a fer que les coses senzilles es converteixin en complicades a través de la conceptualització.”

Sóc un documentalista de la realitat del meu entorn. Treballo en el mateix canal on neixen les coses, on el relat mai és linial, la única història narrada és la pròpia, com a espectador ple de incerteses.