<We_can_help/>

What are you looking for?

>Luis Tato
speaker_info

About The Speaker

Luis Tato

Luis Tato és un fotoperiodista espanyol amb residència actual a Nairobi, Kenya.

Luis va estudiar Comunicació Audiovisual i va descobrir la fotografia durant els seus anys de formació acadèmica, començant a realitzar els seus primers reportatges de manera autodidacta.

Inicia la seva carrera professional en el fotoperiodisme com a becari del diari La Vanguardia cobrint notícies i esports a la ciutat de Barcelona. Després de la seva etapa com a becari, va treballar com a col·laborador regular de l’esmentat diari incorporant-se a l’equip de fotografia.

Després del seu pas per La Vanguardia, Luis es va mudar a la capital kenyana, on actualment treballa cobrint principalment el continent africà com a fotògraf per l’agència internacional de notícies Agence France-Presse (AFP) alhora que desenvolupa encàrrecs editorials per a mitjans internacionals com The Washington Post o The Guardian.

El seu treball es pot veure publicat regularment en els principals mitjans de comunicació del món i les seves imatges han estat guardonades en múltiples i prestigiosos concursos de fotoperiodisme, entre ells Luis ha rebut un premi World Press Photo i una nominació World Press Photo de l’Any, diversos guardons Pictures of The Year International o el prestigiós Visa d’Or Remi Ochlik Ville de Perpignan a el millor fotoperiodista jove de l’any en el món.

PONÈNCIA

DESMITIFICANT AL REPORTER: FOTOPERIODISME DES DEL CONTINENT AFRICÀ

El reporterisme de caràcter internacional està marcat per mites que amaguen la veritable realitat quotidiana d’un treball singular. Aquesta distorsió s’accentua encara més quan aquest treball es desenvolupa en espais com el continent africà, que estan ja de per si submergits en els clixés mediàtics i els estereotips.

En aquesta conferència, explicaré la meva experiència personal com a fotoperiodista per algunes de les més destacades agències i mitjans del planeta, intentant enderrocar els mites que converteixen el reporter gràfic de cobertures internacionals en una figura excèntrica així com explicant el meu flux de treball fotogràfic i el meu dia a dia professional.

El continent africà carrega el pes postcolonial d’un territori mediàticament estereotipat, i el fotoperiodisme pot i ha de ser una eina efectiva per a crear ponts i enderrocar estereotips.