<We_can_help/>

What are you looking for?

>Laia Abril
speaker_info

About The Speaker

Laia Abril

Barcelona, 1986

Artista barcelonina que treballa amb fotografia, text i so en projectes basats en llargues recerques sobre realitats ocultes i incòmodes entorn del dol, la biopolítica i els drets de la dona. Després de llicenciar-se en Periodisme i estudiar fotografia a Nova York, el 2009 va entrar a FABRICA — la residència de creació de Benetton a Itàlia, on va treballar durant 5 anys com a editora i staff fotògrafa en la revista COLORS Magazine.

La seva obra s’ha exposat en més de 15 països i forma part de col·leccions privades i públiques com la del Centre Pompidou i FRAC a França, el Musée de l’Elysée i Fotomuseum Winterthur a Suïssa o MNAC a Barcelona. Els seus projectes han estat secundats per la Magnum Foundation (Nova York, 2019), el Visionary Award (Londres, 2018), o el FotoPress (Barcelona, 2016) i la seva carrera ha estat reconeguda entre altres amb el Prix de la Photo Madame Figaro (Arles 2016), The Hood Medal (Londres, 2019) i el FOAM Paul Huf Award (Amsterdam, 2020). Autora de diversos llibres, el 2018 publica A History of Misogyny, chapter one: On Abortion — nominat al prestigiós Premi Deutsche Börse i guanyador del Premi al Millor Llibre Aperture-Paris Photo.

Abril està representada per la galeria parisenca Les Filles du Calvaire, i es troba desenvolupant el seu pròxim llibre: On Rape (Dewi Lewis, 2021) i la seva pròxima instal·lació: On Mass Hysteria (Le Bal, Paris & Musée de l’Elysée 2023). Actualment la seva obra està itinerant a Amsterdam, París i Bristol, a més de Barcelona amb una intervenció en el Gran Teatre del Liceu amb la peça Silent Song (2021).

PONÈNCIA

UNA HISTÒRIA DE MISOGÍNIA

A través de les seves multidisciplinàries instal·lacions i llibres: On Abortion i On Rape, l’artista catalana Laia Abril mostrarà el procés de conceptualització i recerca darrere el seu projecte de llarg recorregut A History of Misogyny.

TALLER

LLEGENDES DE FORMENTERA

Partint de textos de llegendes, Laia Abril proposa un taller pràctic de creació d’una fotonovel·la col·lectiva que relati visualment els contes de vikings i pirates amagats en els paisatges de l’illa.