<We_can_help/>

What are you looking for?

>Juan María Rodríguez
speaker_info

About The Speaker

Juan María Rodríguez

Almeria, 1962

Periodista. Ha treballat a Radio Cadena Española, Radio Nacional, Diario 16, El País i ha col·laborat a El Mundo. Especialitzat en informació cultural, ha dirigit i presentat programes de literatura a Canal Sur TV, on ha estat cap de programes del segon canal i segueix treballant des de 1998. Ha exposat col·leccions de fotografies com Renglones de luz, sèrie de 40 retrats d’escriptors que va rodar per tota Andalusia. Ha prologat llibres i escriu sobre fotografia a Letra Global. Dirigeix ​​Full Frame, podcast de referència de la fotografia d’autor a Espanya.

PONÈNCIA

EL FOTOPERIODISME, EN LA SEVA CREUADA

Amb els antics valors que sostenien el seu prestigi -com la fe en la seva veracitat- posats en qüestió, sotmès a un greu afebliment empresarial i amb el seu impacte social diluït en el gran oceà del bombardeig de les imatges, el fotoperiodisme s’enfronta a la creuada de renovar tant la seva funció com la seva pròpia mirada i les narratives visuals que li permetin continuar mantenint el diàleg amb una ciutadania que, a instàncies dels canvis tecnològics, ha canviat la seva manera de relacionar-se amb la imatge i els mitjans de comunicació.

Traiem el cap als reptes d’aquesta creuada en un debat amb dos fotoperiodistes d’àmplia i reconeguda trajectòria. Emilio Morenatti, Premi Pulitzer, i Santi Palacios, Premi World Press Photo, moderats per Juan María Rodríguez, periodista i director de Full Frame.