<We_can_help/>

What are you looking for?

>Jota Barros
speaker_info

About The Speaker

Jota Barros

A Gudiña, Galicia, 1976 Llicenciat en Física. Tot i que mai ha treballat com a tal si que ha passat per llocs tan diferents com teleoperador, responsable de qualitat i prevenció de riscos laborals, supervisor de producció o director de producció. La fotografia estava en la meva vida molt abans de totes aquestes feines i va trobar la manera de recuperar el seu lloc per complet després d’aquestes. Des del 2014 em dedico professionalment a l’ensenyament (sobretot Fotografia de Carrer) a través de cursos tant dins com fora del país: l’any passat vaig superar les 100 edicions. Els meus tallers m’han portat a destinacions com Tànger, Londres, Roma o Berlin entre d’altres, a més a més de donar-me l’oportunitat de conèixer moltes ciutats de dins de les nostres fronteres. També sóc professor de BANCO Ecitorial, una fantàstica editorial i escola de fotografia a la Corunya. Escric un blog des de novembre del 2011 i tinc una acadèmia de formació online on penjo un curs nou cada mes. El meu blog, que abans s’anomenava rubixephoto.com, va ser premiat dins la categoria de fotografia en la X Edició dels Premis Bitácoras. Quan no estic treballant en el blog, ensenyant o fent fotos al carrer, em trobareu llegint, escoltant música i/o prenent cafè.

PONÈNCIA

PER QUÈ I COM FOTOGRAFIAR EL CARRER?

Repassarem breument els orígens del gènere i ens atrevirem a esboçar una definició o, millor dit, a traçar uns marges bastant flexibles (la fotografia de carrer porta entre nosaltres quasi des del principi – encara que pugui no semblar-ho – i a més a més es resisteix a ser encasellada). Descobrirem, a través del treball d’alguns dels grans de la història (i de l’actualitat), que existeixen moltes formes de fotografiar el carrer i descobrirem que sobren els pretextos per a fer-ho.

Aprofitaré per a explicar els motius que m’han fet estimar la street photography mentre comparteixo algunes de les meves imatges preferides i com vaig arribar a elles.

TALLER

CONSELLS PER A APROFITAR EL CARRER “A TOPE” I PRÀCTICA SUPERVISADA I COMENTADA

Ens centrarem en veure el carrer d’una manera diferent, buscant imatges visualment interessants en el nostre entorn habitual. Os proposaré un procés molt senzill per a millorar els vostres resultats i els comprovarem in situ mentre explorem l’espai al nostre voltant. Ho farem aplicant consells compositius molt efectius i immediats que poden aconseguir que descobrim fotografies allà on aparentment no succeeix res.