<We_can_help/>

What are you looking for?

>Jon Cazenave
speaker_info

About The Speaker

Jon Cazenave

Economista i artista visual.

La seva aproximació a la fotografia parteix d’una perspectiva antropològica de caràcter íntim per després desenvolupar un llenguatge que incorpora signes i símbols ancestrals a la creació contemporània. Autor auster, silenciós, intens i sintètic, utilitza un procés basat en la recerca del coneixement a través del qüestionament introspectiu on la seva darrera finalitat és una millor comprensió del context que l’envolta.

De 2007 a 2019 treballa en un projecte a llarg termini anomenat Galerna que publica el 2020 de la mà de l’emblemàtica editorial Éditions Xavier Barral i Dalpine.

El seu treball s’ha exhibit en institucions públiques i privades com Sala Canal d’Isabel II (España), CaixaForum (Espanya), Tabakalera (Espanya), CentroCentro Palau de Cibeles (Espanya), CCCB (Espanya), Fundació Museu Jorge Oteiza (Espanya) , Guangdong Museum of Art (Xina), Museum Belvédère (Països Baixos) i Fotomuseum Antwerp (Bèlgica). Ha participat en nombrosos esdeveniments internacionals, entre els quals destaquen: Les Rencontres de la Photographie d’Arles (França), Noorderlicht Photofestival (Països Baixos), Guangzhou Image Triennial (Xina), Biennal Internacional d’Art Contemporani d’Amèrica de Sud BIENALSUR (Argentina) , Foto Mèxic (Mèxic) i Photoespaña (Espanya).

PONÈNCIA

MEMÒRIA EN EL PAISATGE

El paisatge és un subjecte fotogràfic íntimament lligat a la nostra biografia: cartografiem amb imatges el món que ens envolta per comprendre el nostre context i així definir el que som. Mitjançant l’acció de fotografiar un territori emprenem un camí destinat a construir un mapa de la nostra identitat i així vertebrar un imaginari visual propi que ens pertany i significa.

Partint d’aquesta premissa es pretén generar un espai compartit on reflexionar mitjançant imatges al voltant de diversos aspectes com la memòria individual i col·lectiva, la component física i espiritual del paisatge, el silenci o la importància de l’acció en el procés fotogràfic com a exercici continu de presa de consciència.

TALLER

FORMENTERA WALKABOUT

El Walkabout és un període curt de temps durant el qual una persona surt a caminar de manera natural i errant per sortir del seu dia a dia habitual i deixar-se portar per l’entorn.

L’objectiu d’aquest taller és perdre’s i posar-se en mans de l’espai per, des d’aquí, activar la nostra creativitat i compondre un mapa mental construït sobre la base de punts de referència propis sorgits del buit que ens envolta. Durant una tarda, estudiarem els efectes del paisatge sobre el nostre comportament i crearem una cartografia visual col·lectiva mitjançant l’anàlisi del recorregut simbòlic de cada assistent per així interpretar i aprehendre aquest espai desconegut.

El resultat, transformar el nostre passejar en una experiència visual íntima que serveixi per orientar-nos amb les nostres pròpies imatges.