<We_can_help/>

What are you looking for?

>Jean Marie del Moral
speaker_info

About The Speaker

Jean Marie del Moral

Montoire sur le Loir, 1952

Fill d’exiliats republicans espanyols.

Ha col·laborat amb les més destacades revistes internacionals com Bogo, Town and Country, Fortune, El País Setmanal, Icon, Madame Figaro, AD, Matador, Holiday, Blau, The world of Interiors, etc. També ha publicat llibres amb grans editorials internacionals com Le Chêne, Flammarion, Actes-Sud, La Fábrica, Steidl, Thames and Hudson, Rizzoli, Phaedon i Assouline, entre altres.

La primera vegada que va entrar a l’estudi d’un artista va ser l’any 1978 a Palma de Mallorca, l’artista era Joan Miró. Des de llavors, fa més de quaranta anys, ha fotografiat en els seus tallers la major part dels més grans artistes i escultors del segle XX, de Joan Miró a Ai Weiwei. El seu llibre sobre Miquel Barceló va ser publicat el 2004 per la Fábrica (Espanya), Thames and Hudson (Angleterra), Steidl (Alemanya) i Actas Sur (França).

Les fotografies de Jean Marie del Moral s’han exposat a Les Rencontres d’Arles (1988), a l’IVAM de València (2004), al Centre Conde Duque de Madrid (2004), a la FIAC de Paris (Galeria Carles Taché, 1992), al Museu da Cidade de Lisboa (2005), a la Tabacalera de Madrid (2018) i a la Fundació Vila Cases de Torroella de Montgrí (2022), entre altres. La seva obra també forma part de nombroses col·leccions tant públiques com privades.

Des de 2013 viu permanentment a Mallorca.

PONÈNCIA

JEAN MARIE DEL MORAL: MIQUEL BARCELÓ, LA VIDA PINTANT

L’any 1985 vaig iniciar a Paris un projecte singular: explicar amb fotografies els estudis d’un artista al llarg de la nostra vida, la del artista i la meva. L’artista escollit va ser Miquel Barceló. Des de llavors, i fins el 2021, he fotografiat els seus estudis, els seus objectes i el 2004 vaig publicar el llibre Barceló, fotografies Jean Marie del Moral (Thames and Hudson, Steidl, La Fábrica i Actes-Sud).

Sóc fotògraf perquè m’agrada la pintura, la literatura i el cinema. Intento fer fotos com un pintor, la composició em sembla essencial, com un escriptor, contant una història, i com un director de cinema, amb seqüències seguides.