<We_can_help/>

What are you looking for?

>Ferran Forné
speaker_info

About The Speaker

Ferran Forné

Barcelona, 1985 Va realitzar els seus estudis a l'IEFC, Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, especialitzant-se en postproducció i retrat. Actualment és sots cap del departament de fotografia del Diari ARA, i és professor de fotografia i postproducció. La curiositat per la fotografia i tot el que l’envolta l'ha portat a treballar i experimentar amb totes les possibilitats que aquesta ofereix. Això l’ha impulsat a què en l’actualitat treballi amb diferents suports: des de les últimes tecnologies de la imatge fins a les més primàries com el col·lodió humit o el Daguerrotip. Les seves imatges s'han mostrat en diverses exposicions com: - 20 años de Premios Lux (2012, Palau Robert, Barcelona) - Retrato colectivo (2013, Galeria Dotze Gats, Barcelona) - La Crema dels teus records (2013, Galeria Dotze Gats, Barcelona) - “Can you imagine a picture with movement?” (2015, Public Works California Academy of Sciences, San Francisco i Barcelona). Premis i nomenaments: El 2009 Ferran Forné va ser guardonat amb un premi Lux d'Or, que atorga la Asociación de Fotógrafos Profesionales de España (AFP) en reportatge social pel treball Oihane+Aitor i, l'any 2014 va rebre el premi Foto Nikon.

PONÈNCIA

LES DUES VELOCITATS DE LA LLUM

Forné ens farà reflexionar sobre com la fotografia es pot viure de tantes maneres com persones siguin capaces de captar-la o d’observar-la. Però és possible viure-la a dues velocitats i ritmes tan oposats com pot ser el fotoperiodisme i el col·lodió humit?

Durant el meu dia a dia la fotografia té un ritme trepidant. La meva professió com a fotoperiodista fa que visqui el que pot ser la fotografia més ràpida, en menys de 10 segons una fotografia captada a Seül s’està editant en una redacció d’un diari a Barcelona. Un concepte de fotografia fastfood, com gairebé tot el que consumim, i marquen els estàndards, del segle XXI. Però en arribar a l’estudi/laboratori, l’olor que desprenen els químics fa que la fotografia s’alenteixi i fins i tot retrocedeixi en certa manera fins a mitjans del segle XIX.

El que volem posar de manifest és com es pot viure d’aquests dos ritmes tan distants, i com conviuen dues tècniques fotogràfiques tan oposades al mateix temps que mostrem tot el que poden arribar a tenir en comú.

TALLER

FORMENTERA: SAL, SORRA I COL·LODIÓ!

En aquest taller veurem la manera de treballar el col·lodió humit lluny del seu indret original, l’estudi. Una de les peculiaritats d’aquesta tècnica i potser el seu major inconvenient, és el fet que entre el preparat de la placa i el seu revelat ha de passar un temps màxim aproximat d’entre 10 i 15 minuts, en condicions òptimes de treball. Aquest petit inconvenient el salvo amb un minúscul laboratori portàtil que em permet ser un col·lodionista nòmada. Us mostraré les nocions bàsiques de la tècnica i la seva execució, així com les precaucions i inconvenients a tenir en compte. El taller serà en grups reduïts d’entre 3 i 6 persones.