<We_can_help/>

What are you looking for?

>Ernesto Valverde
speaker_info

About The Speaker

Ernesto Valverde

Viandar de la Vera, Càceres, 1964

Va estudiar fotografia a l’IEFC a Barcelona i va ser membre fundador del Centre de Fotografia Contemporània de Bilbao. Va desenvolupar la seva carrera com a futbolista i entrenador en les dècades dels vuitanta i noranta en la lliga espanyola, i com a entrenador fins al 2020. Actualment, continua dedicant part del seu temps a la seva passió per la fotografia.

El 2012 va publicar Medio Tiempo (Editorial La Fàbrica) i va fer la seva primera exposició individual a la galeria Ileana Tounta d’Atenes. El 2021 va publicar els seus dos últims fotollibres: Frontera, editat per Fracasso Books, i Beste Aldea exposat a Bilbao (Fundacions Athletic, Reial Societat) aquest mateix any. A més a més d’aquestes dues exposicions individuals, el 2013 va formar part de Colectiva al CFC de Bilbao.

Com a jugador de futbol ha jugat en el Sant Ignasi, Alabès, Sestao, Espanyol, Barcelona, Athletic i Mallorca. I com a entrenador ha dirigit a Athletic, Espanyol, Olympiacos, Vila-real, València i Barcelona.

PONÈNCIA

Passions i fronteres

Les fotografies d’Ernesto Valverde revelen la fascinació de l’autor per les passions alienes, els personatges fronterers i la importància dels espais col·lectius. Què mou a les persones, què els porta a l’eufòria i a l’èxtasi, a la desesperació o la il·lusió?

En certa manera, aquest retrat de les passions, dels nostres temps de violència i desemparament i d’aquests llocs frontera és el que també ha inspirat a David Trueba en escriure els seus llibres i rodar algunes de les seves pel·lícules.