<We_can_help/>

What are you looking for?

>Camilla de Maffei
speaker_info

About The Speaker

Camilla de Maffei

Itàlia, 1981 Camilla és llicenciada en Filosofia Estètica. Fotògrafa freelance, des del 2009 concentra la seva producció personal en l’àrea dels Balcans (amb especial intensitat a Bòsnia Hercegovina, Romania i Albània) on desenvolupa projectes a llarg plaç que exploren la relació entre territori/paisatge - identitat i frontera. El seu projecte “La Montaña Visible - Sarajevo”, finançat pel Conca en 2010, guanya el 2013 el Prix du Jury, Prix Echange-Fotologgendo i Prix Public en el festival Les Boutographies (Montpellier) i ha estat finalista en el Dorothea Lange-Taylor Prize, Voies Off de Arles i seleccionat per al Pirx Pictet. Ha estat nominada per PDN - Photography District News of Nova York - entre els 30 joves fotògrafs a seguir en 2014 i recentment al Premi Caire (Triennale di Milà), un reconeixement al recorregut dels 20 artistes italians dels 40 més influents.

EUGENI GAY

Fotògraf i professor des de 2003. Llicenciat en Biologia i amb estudis d’antropologia, és l’interès per l’antropologia el que li ha portat a centrar la seva producció fotogràfica a conèixer realitats  alienes a ell, descobrir diferents maneres d’interpretar el món o intentar entendre el comportament humà davant diferents situacions.

Ha exposat i projectat el seu treball de manera individual o col·lectiva en més de 25 ciutats de 4 continents. Ha rebut diversos reconeixements a nivell nacional i internacional entre els quals destaquen Premi revelació la SAIF del festival VOIES OFF d’Arles, el Nou Talent Fnac o dos premis POYLATAM.

Forma part del Diccionari de Fotògrafs Espanyols de la Fabrica com a membre del col·lectiu Cuatro15. Està present des dels seus inicis en Portal de Fotografia Catalana de la Generalitat de Catalunya i en 2016 va ser seleccionat per a les exposicions “A vista de campanar” i “Nous relats fotogràfics” que fan una mirada a la fotografia contemporània catalana i espanyola. Té obra en institucions públiques com el MNAC i la Universitat de Cadis (UCA).

EL OBSERVATORIO

El Observatorio és un espai creatiu especialitzat en fotografia d’autor. Un laboratori d’idees i de projectes fotogràfics on trobar-se per a aprendre, experimentar, reflexionar sobre la fotografia i  l’acte de mirar. Allunyat de les escoles tradicionals, es proposa com un espai lliure i pròxim on compartir i crear amb la col·laboració d’un equip molt implicat en el procés d’aprenentatge. Durant els seus 9 anys d’existència El Observatorio ha comptat amb la col·laboració dels millors fotògrafs contemporanis espanyols, i s’ha convertit en un lloc de referència en l’ensenyament de la fotografia d’autor i en la creació de projectes.

PONÈNCIA

MIRAR, INTERPRETAR, CONTAR

Camilla i Eugeni van fundar L’Observatori el 2010 per a crear un lloc de reflexió al voltant de la fotografia d’autor. Partint de la seva experiència com a fotògrafs i docents, en la xerrada analitzaran alguns dels projectes fotogràfics sorgits en el seu espai i aprofundiran en la metodologia i el procés creatiu de cadascun.

Posteriorment faran una anàlisi de Delta de Camilla de Maffei (2014-2019) i de Desde la isla cuántica d’Eugeni Gay (2010-2018). Dos projectes a llarg termini, dues mirades particulars sobre un territori concret com són el Delta del Danubi a Romania i l’Illa del Sol a Bolivia.

TALLER

TERRITORI INTERPRETAT

Es plantejarà als participants que mirin i reflexionin el territori des de diferents punts de vista, per a poder trobar en ell múltiples capes i significats.

Durant el taller s’explorarà un espai concret de l’illa. In situ es proporcionaran tres paraules clau que serviran de guia per a observar l’espai i per a fotografiar-lo. L’exercici, repetit per a cada paraula clau, té l’objectiu de ressaltar la importància d’una intenció concreta a l’hora de mirar per a la definició de l’estètica i de la narració d’un projecte.