<We_can_help/>

What are you looking for?

>Cristina De Middel
speaker_info

About The Speaker

Cristina De Middel

Cristina De Middel és una fotògrafa espanyola que amb el seu treball investiga l’ambigua relació que té la fotografia amb la veritat. Combinant allò que és estrictament documental amb plantejaments conceptuals, el resultat ofereix un qüestionament dels estereotips que contribueix a difuminar la frontera entre la realitat i la ficció, sense sortir-se del camp fotogràfic.

Després de deu anys com a fotoperiodista i com a fotògrafa humanitària, De Middel va fer un pas per allunyar-se de la mirada tradicional i produir l’aclamada sèrie The Afronauts el 2012. La sèrie, que presenta el poc documentat programa espacial zambià que realment va succeir el 1964, utilitza l’exòtica anècdota històrica per evidenciar els prejudicis i els estereotips associats a tot el continent Africà.

Des de 2012, De Middel ha produït més de 13 projectes i publicacions que responen a la necessitat de redefinir la pràctica documental per tal d’explicar d’una manera més completa i diversa el món en què vivim. Aquesta producció i plantejament li ha valgut diversos reconeixements com l’Infintiny Award de l’ICP a NYC el 2012, o el Premi Nacional de Fotografia el 2017.

El seu treball s’ha mostrat en més de 50 exposicions internacionalment, i forma part de col·leccions com la Tate Modern o la National Gallery de Victòria. De Middel compagina la creació fotogràfica amb el comissariat, la docència i la promoció de noves veus fotogràfiques que sorgeixen de la perifèria a través de la plataforma Vist. Viu i treballa entre Mèxic i Brasil i és associada de l’agència Magnum des de 2017.

Website: lademiddel.com

PONÈNCIA

VIDA I MIRACLES

Amb el títol “Vida i Miracles” ens fará un recorregut crític de la seva carrera, fent incidència en els girs de guió i en com una sèrie de decepcions la portaren de la fotografía de premsa a trobar un llengiatge propi. Serà un repàs a la seva carrera i a les decepcions i decisions que la van impulsar.

TALLER REVISIÓ DE PORTFOLIS

Cristina de Middle realitzarà una revisió de portfolis grupal per a un grup reduït de persones (10). La duració del taller serà de 3h 30’.

Per fer el taller hauràs de presentar de 12 a 15 imatges, d’una mateixa unitat temàtica, en suport digital abans del 13 de setembre a info@formenterafotografica.com. Les imatges s’enviaran en format “jpg” amb una resolució de 72 “dpi” i un màxim de 1200 pixels. Se seleccionaran un màxim de 10 portfolis.

Hauràs de tenir en compte que si ets una d’aquestes 10 persones (informarem per correu), la teva participació en qualsevol taller d’aquella tarda quedarà anul·lada.