<We_can_help/>

What are you looking for?

>Chema Conesa
speaker_info

About The Speaker

Chema Conesa

Múrcia, 1952

Llicenciat en Filosofia i Lletres, especialitat d’Història de l’Art per la Universitat Complutense de Madrid. Després d’acabar la llicenciatura va cursar els estudis d’Imatge i Periodisme en la recentment inaugurada Facultat de Ciències de la Informació.

Com a alumne en pràctiques d’aquesta facultat, va iniciar la seva carrera professional en el llavors nounat diari El País (Juliol 1976), com a redactor de la secció d’esports. La fotografia, que fins a aquesta data havia estat una afició, li va permetre realitzar text i foto de nombrosos reportatges, fins que un any després es va decidir per la fotografia, cobrint els esdeveniments diaris de la jove democràcia espanyola.

Va passar després a ser responsable de fotografia en els suplements dominicals de nova creació. El retrat editorial va ocupar des de llavors gairebé tota la seva producció fotogràfica.

Després d’un breu pas per la revista El Globo, es va reintegrar a El País com a editor gràfic del suplement dominical fins a 1995.

Al maig d’aquest any va passar a la redacció d’El Mundo per a realitzar el nou dominical d’aquest periòdic com a subdirector de fotografia.

En 2004 es va encarregar, com a director d’imatge, de la posada en marxa de la revista Jo Dona. Després d’aquest encàrrec va tornar al Magazine d’aquest diari fins a setembre de 2012 que va decidir deixar El Mundo i treballar de manera independent.

L’any 2010 va rebre el premi Bartolomé Ros a la trajectòria professional, el 2012 el premi de fotografia de la Comunitat de Madrid, i el 2021 la medalla d’or de les Belles arts del Ministeri de Cultura

Actualment, continua la seva tasca fotogràfica i editorial, així com amb el comissariat d’exposicions i edicions de llibres.

Al llarg de la seva trajectòria professional ha impartit innombrables seminaris i conferències i ha participat i ha estat jurat de quantitat de premis, entre ells, el Nacional de Fotografia i el Word Press Photo.

PONÈNCIA

LA LECTURA OCULTA DE LES IMATGES: L’EFICÀCIA EXPRESSIVA DE L’EDICIÓ

Les imatges no afirmen res, només suggereixen, i en la interpretació d’aquest suggeriment resideix el joc de la comunicació, en el qual intervé l’elecció de les imatges, l’ordre del relat i la jerarquia del disseny. Proposo una reflexió conjunta sobre la lectura que fem d’aquestes imatges i la seva adequació als formats a la recerca de l’excel·lència en la comunicació.