<We_can_help/>

What are you looking for?

>Anna Surinyach
speaker_info

About The Speaker

Anna Surinyach

Barcelona, 1985

Fotògrafa documental i editora gràfica de la revista 5W. La seva feina s’ha centrat a documentar els moviments de població a diferents parts del món: Mèxic, el Mediterrani, Sudan del Sud, República Centreafricana, Txad, República Democràtica del Congo, Bangladesh i Colòmbia, entre d’altres.

És codirectora dels documentals Misbah i #Boza. Les seves fotografies s’han exposat a ciutats de tot el món i publicat a mitjans tant nacionals com internacionals. És coautora del llibre El compromiso de la fotografía.

PONÈNCIA

DEMOCRATITZAR LES MIRADES PER DESESTEREOTIPAR COL·LECTIUS

Quina ha estat la mirada dominant durant el segle XX? El fotoperiodisme, com moltes d’altres, és una professió masculinitzada: el món ha estat fotografiat majoritàriament per homes blancs occidentals de classe mitjana-alta.

La visió que ens hem fet del món l’ha construït un col·lectiu de professionals que, tot i tenir diferents estils i enfocaments, ha mantingut una mirada força homogènia. Les dones, especialment les dones en situació de vulnerabilitat, són un dels col·lectius que han patit aquesta mirada única. Massa vegades veiem representades a les dones com a víctimes o com a personatges secundaris de les històries.

Tant la Judith Prat com l’Anna Surinyach han treballat en situacions on es pateixen vulneracions de drets humans i moltes vegades, de manera natural, les dones s’han convertit en protagonistes de les seves històries. Durant la conferència les dues fotògrafes explicaran com treballen i quins són els reptes amb què es troben a l’hora d’abordar temes globals que ja han estat prèviament fotografiats: moviments de població, conflictes, medi ambient o la lluita per la terra, entre d’altres.