<We_can_help/>

What are you looking for?

>Ana Esmith – Miss Beige
speaker_info

About The Speaker

Ana Esmith – Miss Beige

És llicenciada en Periodisme per la UCM i diplomada en Art Dramàtic per l’International Drama School Philippe Gaulier a Londres. Allà resideix durant més de quinze anys on desenvolupa una carrera centrada sobretot en la creació de peces pròpies per a l’escena londinenca, que alterna amb la direcció de muntatges i l’actuació, en diverses companyies de teatre angleses.

La seva formació periodística i artística s’uneixen de la mà en el camp de la performance amb Miss Beige, la seva primera exploració a un treball no verbal. Els rituals de l’aparença, l’estètica de l’artifici i la reflexió sobre el gènere formen part del rerefons conceptual del seu treball on allibera la imatge de la feminitat entesa com a construcció cultural basada en convencions arbitràries, imposades al llarg dels segles.

Des de la seva creació el 2016 Miss Beige ha estat convidada a fires i festivals nacionals i internacionals com ARCO, JustMad, Hybrid, Marte a Castelló, Breakfast a Estocolm, Desvelarte a Santander, Noche Blanca a Oviedo, ArtJaen, SURGE Madrid, Chrom-Art a Londres, La Encartada Moda a Bilbao, el Centre Dramàtic Nacional, Teatre Valle Inclán de Madrid, el festival de cinema independent RIZOMA en la seva edició dedicada al Doppelganger en Matadero, Trobades amb a Caixaforum de Palma, Barcelona, Sevilla, Madrid i una recent aparició a la gran pantalla al llargmetratge Tristesse.

A això se suma l’exposició monogràfica Miss Beige Taking The Streets a la galeria Ponce + Robles (Madrid), Miss Beige A La Vista a la Galeria Iskoo (Galícia), la seva participació en el II Gabinet de Resistència (Madrid), i cinc instal·lacions performàtiques La Miss beige de Michelangelo, Maison Beige, la família creix, Al llit amb Miss Beige, Es Nota, Se Sent, el Beige és Incloent i Passeig En Glovo.

PONÈNCIA PERFORMÀTICA

MISS BEIGE

Miss Beige és una identitat contracanònica, compromesa amb la nostra quotidianitat i radicalment allunyada dels nous cànons que s’imposen en la xarxa social. És un projecte multiforme que neix en resposta a la manca d’heroïnes femenines no sexualizades ni cosificades en l’imaginari col·lectiu. Això comença pel mateix ús monocrom del beix, un color asèptic amb el qual critica l’obsessió pel retoc, el filtre i els mecanismes d’autoengany que ens ofereixen els nostres dispositius i aplicacions d’imatges.

Miss Beige comença el 2016 com un projecte que pren forma a través d’intervencions en l’espai urbà. Per a humanitzar-la l’artista decideix sortir al carrer, l’espai públic per excel·lència, per a així poder interactuar amb les mirades i les reaccions alienes.

Miss Beige es construeix a si mateixa a través d’imatges on es presenta com a subjecte i objecte, o si es prefereix artista i model, un joc per a res nou dins de les pràctiques performatives des de començaments del segle XX i al qual s’han acollit també les pràctiques artístiques feministes.

En aquesta ponència performativa, descobrirem i coneixerem a fons els diferents pantones del beix explicant el què, qui, com i per què, però també reptarem als assistents a ser beix a través de l’objectiu de la vostra càmera.

Oblida’t del que saps, i desperta el beix que hi ha en tu.

S’aconsella assistir amb martell en mà.

Fotògrafa Marisa Gallego
Fotògrafa Marisa Gallego
Fotògrafa Marisa Gallego
Fotògrafa Marisa Gallego