<We_can_help/>

What are you looking for?

>Francesc Fàbregas

Francesc Fàbregas

Sant Just Desvern (Barcelona), 1950.
Inicia la seva vida professional, com a fotògraf, els anys 70 publicant en diaris i revistes com Diari del Baix Llobregat, Viejo Topo, Fotogramas, Por Favor, Interviu, El Correo Catalán, El País; i en diferents editorials com Planeta, RBA, Océano, Orbis i Ediciones 62.

Fins a finals dels 90 la seva activitat principal transcorre en l’entorn musical sent el fotògraf oficial de la revista musical Vibraciones, dirigida per Àngel Casas i, més endavant, com a editor i fotògraf de les revistes Rock Espezial i Rock de Lux. També va col·laborar amb diferents companyies discogràfiques com Ariola, CBS, RCA, EMI i EDIGSA fent fotos per a portades i promocions.

Des de principis dels anys vuitanta i fins a l’any 2010, la carrera professional de Francesc Fàbregas està vinculada a Televisió de Catalunya (TV3), on assumeix diverses responsabilitats, entre elles, director i productor executiu de programes culturals, musicals i especials; també és responsable de la programació del canal 33. En aquell temps crea i dirigeix el programa musical Sputnik; impulsa espais de culte com Jazz & Co, Hidrògen, Autògrafs, Rodasons, Karakia, 3r 3a, Silenci?, Loops!, Territoris, K33, Colors en Sèrie i Òpera en Texans.

L’any 2012, l’Ajuntament de Barcelona edita el llibre Música pels ulls, amb motiu d’una exposició amb el mateix nom, celebrada al Palau Robert de Barcelona on es mostra una excel·lent selecció de més de 100 fotografies d’artistes musicals, nacionals i internacionals, de diferents àmbits, que van actuar bàsicament a Barcelona entre 1970 i 1990.

Director i organitzador del festival de fotografía Formentera Fotogràfica des del 2013.

És membre del Comitè d’Impuls del Pla Nacional per a la Fotografia del Govern de la Generalitat de Catalunya des de l’any 2014.

Francesc Fàbregas ha exposat en diferents ciutats com Barcelona, Girona, Lleida, Eivissa, Formentera, Madrid, Montpeller, Chicago i Kyoto.

Algunes de les seves exposicions individuals i col·lectives són: sala Barradas de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Festival Fotòpsia a Castellbisbal (Barcelona), sala Vinçon de Barcelona, llibrería Altair de Barcelona, Festival Getxophoto a Getxo (País Vasc), Projecte “persona que tiene alma” a Miami, Música pels Ulls al Palau Robert de Barcelona, Festival Rawson a Patagonia (Argentina), Museu d’Història de Catalunya a Barcelona, Arts Santa Mònica a Barcelona, Festival Kosice 2013 a Eslovaquia, Fineart 2014 a Igualada (Barcelona), Paisatges Sense Pàtria: 2014 a Sant Just Desvern (Barcelona) i el 2017 a la Galeria Il Mondo de Barcelona, Antològica 99% Francesc Fàbregas 2015. Consta de cinc exposicions temàtiques en diferents espais de Lleida, IV i IX Biennal de Fotografía Xavier Miserachs a Palafrugell (Girona).

Premis i nomenaments

L’any 1991 va estar guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona pel programa Sputnik; el 2010 va rebre el Premio Talento de la Academia de las Ciencias y las Artes de Televisión de España; i el 2012 l’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya li concedeix el Premi ARC per la seva trajectòria professional.

Més informació a www.francescfabregas.com