<We_can_help/>

What are you looking for?

>TALLER ANALÒGIC

Business_Travel

TALLER ANALÒGIC

TALLER

LA ÍNSULA NÒMADA

El laboratori fotogràfic de la Ínsula com a espai de taller, amb sessions personalitzades de tres persones.

Opcions que aquesta aventura pot oferir als participants:

1) Rodet ja revelat:

A partir de negatius propis es faran petites ampliacions. En el cas de no disposar-ne seran cedits amb l’objectiu de mostrar el procés d’ampliació i copiat dels mateixos.

2) Rodet per revelar:

Aquells que ho desitgin poden portar el seu propi rodet per a revelar-lo in situ, conèixer el procés i fer un full de contactes.

 

FORMENTERA: SAL, SORRA I COL·LODIÓ!

En aquest taller veurem la manera de treballar el col·lodió humit lluny del seu indret original, l’estudi. Una de les peculiaritats d’aquesta tècnica i potser el seu major inconvenient, és el fet que entre el preparat de la placa i el seu revelat ha de passar un temps màxim aproximat d’entre 10 i 15 minuts, en condicions òptimes de treball. Aquest petit inconvenient el salvo amb un minúscul laboratori portàtil que em permet ser un col·lodionista nòmada. Us mostraré les nocions bàsiques de la tècnica i la seva execució, així com les precaucions i inconvenients a tenir en compte. El taller serà en grups reduïts d’entre 3 i 6 persones.

 

speaker_info

About The Speaker

Juanan Requena

Juanan va néixer en un àrid poble de La Manxa, on es va embadalir d'horitzons construint cabanyes entre camps de blat de moro. Després de bells fracassos i constants derives, es va mudar a la mar del Sud i allà va aprendre d'hendecasíl·labs i “quejíos” venent llibres i posant cafès. Es va convertir en viatger enfilant gires de grups sense rock and roll i omplint inesgotables diaris. I així va rodar ambulant, cobert de salnitre i dubtes, fins a convèncer-se que mirada i poesia podien unir-se sobre la mateixa incandescència: una baralla que encara avui intenta reflectir sense detenir-se.

Ferran Forné

Barcelona, 1985 Va realitzar els seus estudis a l'IEFC, Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, especialitzant-se en postproducció i retrat. Actualment és sots cap del departament de fotografia del Diari ARA, i és professor de fotografia i postproducció. La curiositat per la fotografia i tot el que l’envolta l'ha portat a treballar i experimentar amb totes les possibilitats que aquesta ofereix. Això l’ha impulsat a què en l’actualitat treballi amb diferents suports: des de les últimes tecnologies de la imatge fins a les més primàries com el col·lodió humit o el Daguerrotip. Les seves imatges s'han mostrat en diverses exposicions com: - 20 años de Premios Lux (2012, Palau Robert, Barcelona) - Retrato colectivo (2013, Galeria Dotze Gats, Barcelona) - La Crema dels teus records (2013, Galeria Dotze Gats, Barcelona) - “Can you imagine a picture with movement?” (2015, Public Works California Academy of Sciences, San Francisco i Barcelona). Premis i nomenaments: El 2009 Ferran Forné va ser guardonat amb un premi Lux d'Or, que atorga la Asociación de Fotógrafos Profesionales de España (AFP) en reportatge social pel treball Oihane+Aitor i, l'any 2014 va rebre el premi Foto Nikon.