<We_can_help/>

What are you looking for?

>FERRAN FORNÉ

Business_Travel

FERRAN FORNÉ

PONÈNCIA

LES DUES VELOCITATS DE LA LLUM

Forné ens farà reflexionar sobre com la fotografia es pot viure de tantes maneres com persones siguin capaces de captar-la o d’observar-la. Però és possible viure-la a dues velocitats i ritmes tan oposats com pot ser el fotoperiodisme i el col·lodió humit?

Durant el meu dia a dia la fotografia té un ritme trepidant. La meva professió com a fotoperiodista fa que visqui el que pot ser la fotografia més ràpida, en menys de 10 segons una fotografia captada a Seül s’està editant en una redacció d’un diari a Barcelona. Un concepte de fotografia fastfood, com gairebé tot el que consumim, i marquen els estàndards, del segle XXI. Però en arribar a l’estudi/laboratori, l’olor que desprenen els químics fa que la fotografia s’alenteixi i fins i tot retrocedeixi en certa manera fins a mitjans del segle XIX.

El que volem posar de manifest és com es pot viure d’aquests dos ritmes tan distants, i com conviuen dues tècniques fotogràfiques tan oposades al mateix temps que mostrem tot el que poden arribar a tenir en comú.

speaker_info

About The Speaker

Ferran Forné

Barcelona, 1985 Va realitzar els seus estudis a l'IEFC, Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, especialitzant-se en postproducció i retrat. Actualment és sots cap del departament de fotografia del Diari ARA, i és professor de fotografia i postproducció. La curiositat per la fotografia i tot el que l’envolta l'ha portat a treballar i experimentar amb totes les possibilitats que aquesta ofereix. Això l’ha impulsat a què en l’actualitat treballi amb diferents suports: des de les últimes tecnologies de la imatge fins a les més primàries com el col·lodió humit o el Daguerrotip. Les seves imatges s'han mostrat en diverses exposicions com: - 20 años de Premios Lux (2012, Palau Robert, Barcelona) - Retrato colectivo (2013, Galeria Dotze Gats, Barcelona) - La Crema dels teus records (2013, Galeria Dotze Gats, Barcelona) - “Can you imagine a picture with movement?” (2015, Public Works California Academy of Sciences, San Francisco i Barcelona). Premis i nomenaments: El 2009 Ferran Forné va ser guardonat amb un premi Lux d'Or, que atorga la Asociación de Fotógrafos Profesionales de España (AFP) en reportatge social pel treball Oihane+Aitor i, l'any 2014 va rebre el premi Foto Nikon.